ΚΑΛΑΘΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δική μου Ιστορία

Ονομάζομαι Αντρέας Κωνσταντίνου και γεννήθηκα το 1978 στην Λάρνακα της Κύπρου.

Το 1999 έπειτα από μια διαφαινόμενη επαγγελματική καριέρα στην ξυλουργική βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που καλείται κάποιος να απαντήσει στην ζωή του:

«Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;»

Από μικρός, θυμάμαι, ότι πάντα μου άρεσε η αισθητική και η ομορφιά του σώματος. Άλλωστε, η πρώτη απόπειρα που έκανα για να ελέγξω το βάρος μου ήταν μόλις στα 12 μου χρόνια. Στη δεκαετία που ακολούθησε, η ενασχόληση μου με τη διατροφή και τον έλεγχο του βάρους είχε γίνει κομμάτι της ζωής μου. Διάβαζα καθημερινά για θέματα διατροφής και δεν έχανα ευκαιρία να εφαρμόζω κάθε λογής διατροφικό πλάνο που έπεφτε στα χέρια μου. Όμως, οι πληροφορίες που έπαιρνα ήταν συχνά αντικρουόμενες και συγκεχυμένες.

Έτσι πήρα την απόφαση να μάθω την αλήθεια. Ήθελα να μάθω τι είναι σωστό και τι όχι. Γράφτηκα λοιπόν στην ιδιωτική σχολή «ΙΕΚ Ιπποκράτειος», στην Αθήνα, στο τμήμα ειδικών εφαρμογών διαιτητικής, όπου φοίτησα για τα επόμενα δύο χρόνια. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου κατάφερα να πάρω την πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης από το υπουργείο παιδείας με γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Το 2001 γύρισα στην Κύπρο και εργάστηκα σε πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και πραγματοποιώντας πάνω από 2000 λιπομετρήσεις με την μέθοδο του δερματοπτυχόμετρου. Την ίδια στιγμή, παράλληλα με την εργασία μου, στόχευα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να αναβαθμίσω τις γνώσεις μου στον τομέα της διατροφής.

Η πρώτη απόπειρα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με άφησε εκτός. Όλη μου η επένδυση σε χρόνο, κόπο και χρήμα, για να επιστρέψω πίσω και να συνεχίσω τις σπουδές μου πήγε στράφι. Είναι από εκείνες τις δύσκολες στιγμές που δεν θέλεις να κοιτάς την πραγματικότητα. Θέλεις απλά να τα παρατήσεις.

Όμως η επιθυμία μου να κατακτήσω τη γνώση της διαιτολογίας με οδήγησε σε μια δεύτερη προσπάθεια.

Onward & Upward

Τον Σεπτέμβρη του 2003 κατάφερα να εισαχθώ δεύτερος στη σχολή της διαιτολογίας και μέσα στην πρώτη δεκάδα από όλες τις σχολές ΤΕΙ κερδίζοντας την υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) την οποία κατάφερα να διατηρήσω σε όλα τα έτη σπουδών.

Το 2014 απέκτησα την εξειδίκευση του Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity για τη διαχείριση ατόμων με διατροφικές διαταραχές όπως για παράδειγμα η αδηφαγική διαταραχή, η νευρική βουλιμία, η νυχτερινή υπερφαγία κλπ.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ολοκλήρωσα μία από τις πιο απαιτητικές εκπαιδεύσεις coaching στο κόσμο. Οι Wellcoaches – School of coaching και ο ACSM (American College of Sports Medicine) πιστοποιούν την καταλληλότητα μου για τη διαχείριση ατόμων που θέλουν να κάνουν αλλαγές στα 7 πεδία ευεξίας και μου απενεμήθη ο τίτλος του Certified Health and Wellness Coach. Πιο συγκεκριμένα η προσέγγιση στοχεύει στη διαχείριση ατόμων που θέλουν να πετύχουν αλλαγές σε ένα ή περισσότερους από τους παρακάτω τομείς:

  1. Διατροφή
  2. Άσκηση
  3. Ενέργεια και στρες
  4. Βάρος
  5. Πνευματική και συναισθηματική ευεξία.
  6. Υγεία
  7. Ικανοποίηση ζωής

Μέσα από την εμπειρία μου και την τριβή μου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να ελέγξουν το βάρος τους,  κατανόησα τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, εφαρμόζοντας τεχνικές που ενθαρρύνουν την κινητοποίηση προς την αλλαγή. Η δυναμική σχέση και η καθημερινή αλληλεπίδραση με τον κόσμο που με επισκέπτεται αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του βιβλίου μου με τον τίτλο «MY DIET COACH», το οποίο εκδόθηκε το 2019.

cover

Από το 1999 έως σήμερα συμμετέχω σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν σε θέματα διατροφής και υγείας. Υπήρξα συνεργάτης και αρθρογράφος στον τοπικό τύπο του δήμου Θέρμης στην εφημερίδα «Άποψη» και διαδικτυακά με την επιστημονική ομάδα των συνεργατών μου στο diatrofi.gr. Έχω διοργανώσει ομιλίες σε σχολεία, νηπιαγωγεία, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά κέντρα και σε ΙΕΚ και συμμετείχα σε ημερίδες και σε εκπαιδεύσεις άλλων συναδέλφων όπου παρουσίασα «διαιτολογικά εργαλεία» διαχείρισης περιστατικών.

Επιπλέον υπήρξα καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο συζητώντας επιστημονικά θέματα υγείας.

Το 2018, έπειτα από μια παραμονή 19 ετών στην Ελλάδα, αποφάσισα να γυρίσω πίσω στη Κύπρο, όπου διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο στη Λάρνακα

Τον Ιούνιο του 2022 ολοκλήρωσα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην κλινική διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 

Στη διάρκεια των δύο ετών συμπλήρωσα περισσότερες από 1000 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε νοσοκομεία, κλινικές, μονάδες νοσηλείας και γηροκομεία. Για τις ανάγκες της πτυχιακής μου εκπόνησα συστηματική μελέτη με θέμα «Μεταβολομική ως μέσο για τη διάγνωση, την εξέλιξη και τη θεραπεία μεταβολικού συνδρόμου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλογιζόμενος το παρελθόν στέκομαι σήμερα εδώ και σκέφτομαι αν εκείνη η απόφαση για να αλλάξω την ιστορία της ζωής μου ήταν ορθή. Είναι τελικά ο τομέας της διατροφής αυτό που θα μου εξασφάλιζε μια γεμάτη ζωή;

Πιστεύω ότι αυτό τελικά που με γεμίζει είναι η ευκαιρία που μου δίνεται να βοηθώ τους ανθρώπους που με επισκέπτονται να ζήσουν μια ζωή που να θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο. Μέσα από τη δική τους αλλαγή, μέσα από τη δική τους πρόοδο και μέσα από την ευγνωμοσύνη που μου δείχνουν, βρίσκω τον τρόπο που δίνει και στη δική μου ζωή νόημα.

Διότι το να ξέρεις ότι συνέβαλες στην επιτυχία του άλλου, είναι αξία με τη μέγιστη συναισθηματική αμοιβή.

Cart Overview