ΚΑΛΑΘΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
BLOG

Έλα να σε φτιάξω!

 

Για όλα υπάρχει λύση… γιατί όχι και την απώλεια κιλών!

– Έχω πονοκέφαλο 

– Πάρε ντεπόν

– Δεν ανοίγει το μάτι μου το πρωί

– Πιες ένα διπλό καφέ

– Δεν έχω ενέργεια

– Πάρε βιταμίνη C

– Δεν έχω στύση 

– Πάρε βιάγκρα  

– Θέλω σπίτι

– Πάρε δάνειο

– Έχω κυτταρίτιδα 

– Πάρε κρέμα σύσφιξης και καταπολέμησης της κυτταρίτιδας 

– Δεν μπορώ να χάσω βάρος 

– Πιες τσάι με CLA

– Έχω περιφέρεια 

– Κάνε λιποαναρρόφηση 

– Έχω πρήξιμο 

– Κόψε την γλουτένη 

– Πεινάω 

– Παρήγγειλε 

Ο δυτικός τρόπος σκέψης ενισχύει την πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να αποκτήσει οτιδήποτε θέλει χωρίς ιδιαίτερο κόπο εύκολα και γρήγορα. 

Έτσι αν πονάει το κεφάλι θα σου δοθεί ένα παυσίπονο. Δεν έχει σημασία αν εσύ το προηγούμενο βράδυ κατανάλωσες ένα μπουκάλι κρασί.

Αν δεν ανοίγει το μάτι σου το πρωί και δεν έχεις καθόλου ενέργεια θα σου δοθεί ένας διπλός καφές και μια βιταμίνη C για να συνέλθεις. Δεν έχει σημασία αν το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες  μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή μέχρι τα ξημερώματα. 

Αν είσαι ο πενηντάρης με σάκχαρο, κοιλίτσα και συστηματικός καπνιστής μην σε απασχολεί που δεν έχεις στύση. Διότι θα πάρεις ένα  βιάγκρα και θα κάνεις τη δουλειά σου. 

Αυτή η λογική του άμεσου φιξαρίσματος των πάντων που εστιάζει μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων έχει ως τραγική συνέπεια την παγίωση της αιτίας που προκαλεί την μη επιθυμητή συμπεριφορά. Η εύκολη και η γρήγορη λύση που σου προσφέρεται αποτελεί επί της ουσίας το μεγαλύτερο εμπόδιο για την απώλεια βάρους διότι σου στερεί τη δυνατότητα να βρεις τον τρόπο που θα μπορέσεις να αλλάξεις την ανθυγιεινή σου συμπεριφορά η οποία είναι η ρίζα του προβλήματος. Ως εκ τούτου καμία αλλαγή δεν είναι δυνατή διότι η αιτία που προκαλεί την ανεπιθύμητη συμπεριφορά (όπως πχ η αύξηση του βάρους) παραμένει χωρίς αντιμετώπιση. 

Αλλά για ποιο λόγο να σε ανησυχεί αυτό; Όπως προανέφερα σ’ αυτή την κοινωνία μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα. Διότι όπως σε κάνουν να πιστεύεις, έτσι σου αξίζει! Γιατί λοιπόν να μην αποκτήσεις ένα αδύνατο και καλογυμνασμένο σώμα με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια;

«Χάσε 4 κιλά σε 3 ημέρες» «χάσε 12 κιλά σε ένα μήνα» «φτιάξε δυνατούς κοιλιακούς βλέποντας τηλεόραση» «κάνε το τεστ δυσανεξίας και βρες ποιες τροφές σε παχαίνουν»  «πιες τον πράσινο καφέ ή το τσάι με CLA για να κάψεις λίπος» «πιες χλιαρό νερό με λεμόνι το πρωί για τον ίδιο λόγο » «πάρε γαϊδουράγκαθο για να κάψεις το λίπος στο συκώτι» « πάρε μια φόρμουλα αδυνατίσματος και μερικά συμπληρώματα και τρώγε μόνο μια φορά την ημέρα για να αδυνατίσεις» «κόψε τους υδατάνθρακες και τρώγε όσο κρέας θέλεις» «πάρε το glucofast για να ρυθμίσεις το σάκχαρο σου» πάρε αντιυπερτασικά για να ρυθμίσεις την πίεση σου» «πάρε στατίνες για να κατεβάσεις την χοληστερόλη σου». 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της «έλα να σε φτιάξω» λογικής είναι ότι οι λύσεις που σου προτείνονται είναι παροδικές. Ο έλεγχος της διατροφής και του βάρους και η επίτευξη ενός καλλίγραμμου και υγιούς σώματος είναι το αποτέλεσμα συστηματικών επιλογών τις οποίες κανένας «ειδικός» δεν μπορεί να σου τις δώσει υπό την μορφή συνταγής για να γίνεις καλά. 

Η μόνιμη αλλαγή στο βάρος σου και η επίτευξη της βέλτιστης υγείας μπορούν να συμβούν μόνο εάν σε συνεργασία με τον σύμβουλο σου βρεις το είδος της διατροφής και της άσκησης που σου ταιριάζει και παράλληλα εμπλακείς στην πνευματική διεργασία που απαιτείται για να μπορέσεις τελικά να μετατρέψεις αυτή την αλλαγή σε επιλογή. 

   Αν θες να μάθεις περισσότερα γι’ αυτή τη διαδρομή τσέκαρε το Masterclass

 


Antreas Konstantinou

Είμαι ο Αντρέας Κωνσταντίνου, πτυχιούχος διαιτολόγος και πιστοποιημένος Well Coach από τον ACSM.
Ο τρόπος με τον οποίο μου αρέσει να προσεγγίζω τα περιστατικά μου είναι λίγο διαφορετικός από την κλασσική διαιτολογική παρέμβαση που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Η κλασσική διαιτολογική παρέμβαση εστιάζει κυρίως στο τι, στο πως και στο πόσο πρέπει να τρως για να είσαι υγιής και αδύνατος. Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες αλλά παρωχημένες για όσους έχουν επισκεφτεί πολλούς διαιτολόγους στο παρελθόν και ξέρουν πολύ καλά τι και πόσο θα πρέπει να φάνε.
Η δική μου προσέγγιση εστιάζει κυρίως στον τρόπο που θα επαναπρογραμματίσεις τη σκέψη σου γύρω από το φαγητό έτσι ώστε οι διατροφικές συστάσεις να σταματήσουν να μοιάζουν με επιταγές του ειδικού προς εσένα αλλά να μοιάζουν περισσότερο με αυτόματη φυσική δική σου επιλογή. Όπως ακριβώς σκέφτεται κάποιος που δεν είχε ποτέ εξάρτηση από το φαγητό.

Cart Overview